Во текот на вчерашниот ден на порталитр Лидер и Курир во текст со наслов “Уште еден од СДСМ уапсен со дрога-приведен на патарината кај Велес” беше спомнато моето име, Ани Петејчук, и името на Емилија Велкоска, како моја штитеничка, (која што лично не ја познавам).

Нит сум бил некогаш нечиј штитеник во животот, нит ќе бидам, за своите грешки сам сум платил.

Во моментов сум посветен на фамилијата и семејниот живот.

Секој во животот за своите грешки сам си плаќа, исто и баграта и порталите на баграта.

Од гореспоменатите интернет портали барам да ми се извинат поради тенденциозната и неточна вест и да ја повлечат истата, во спротивно правдата ќе ја барам преку правните истанци во земјата.

ФБ статус на Андреј Петејчук.