Од блиски извори на опозиционата дознаваме дека ВМРО-ДПМНЕ спрема напади на Комисијата за заразни болести, целта на нападите е да се исценира дека под партиски притисок на владеачката СДСМ, носат одлуки само за да има избори, ќе пробаат да таргетираат и личности внатре во самата комисија планот е да се напаѓа најпрво по медиуми, преку медиумите блиски до ВМРО-ДПМНЕ.

Крајната цел е да се одложува датумот за избори и да се исценира дополнителна криза во државата.