Маричиќ: Регионалната соработка е клучна за борба против организираниот криминал

4

Министерот за правда Бојан Маричиќ кој е во работна посета на Република Хрватска, денеска ја посети Канцеларија за сузбивање корупција и организиран криминал (УСКОК).

Маричиќ имал можност детално да се запознае со работата на Канцеларијата и нејзината организациска поставеност.

-Киминалот и корупцијата не познаваат граници и директно го попречуваат функционирањето на правната држава. Добрата регионална соработка е понекогаш клучна во успешна борбата против организираниот криминал, напиша министерот Маричиќ на свотот фејсбук-профил.