(Фото) Роберт Атанасовски

Од 06.02.2022 до 08.01.2023 година во Maison d’Ailleurs ќе бидат изложени постери од македонскиот графички дизајнер и сликар Зоран Кардула постери кои се дел од поставката на Галерија Сакура во Париз.

Соработката на Кардула започнала пред две години кога била побарана негова согласност за изложување на неговите творби.

“Пред две првично од мене побараа дозвола за изложување на моите постери од галеријата Сакура што за мене претставува големо признание зошто оваа галерија е една од позначајните галерии каде што се изложуваат дела од најзначајните илустратори од целиот свет” изјави Кардула за Револуционер.