“Со огромно жалење и неверување објавуваме дека денес починал Д-р Горан Беговиќ, субспецијалист хирург.

Др.Беговиќ беше и Претседател на Самостојниот синдикат на вработените во Клинички центар Скопје, и како Претседател на ССКЦ оствари многу за сите колеги дел од клиничкиот центар.
др.Беговиќ секогаш ќе биде дел од Синдикатот на Клинички.

Нека ти е лесна земјата и вечна ти слава почитуван докторе!” стои во соопштението, последен поздрав до Д-р Беговиќ од Асоцијација на специјализанти и млади лекари.