Премиерот Зоран Заев денеска во Скопје ќе го отвори дводневниот 39-ти состанок на Одборот на Глобалниот фонд против ХИВ, маларија и туберкулоза.

На состанокот, на кој ќе присуствуваат 300 делегати од целиот свет, воведно обраќање ќе имаат премиерот Заев и министерот за здравство Венко Филипче