Со иницијатива и добра волја за соработка, се се може!

51

Денес, директорот на Агенцијата за управување со одземен имот Фатон Асани, директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски, началникот на СВР Скопје Тони Јакимовски и претставник од полицискиот синдикат, а на покана на командантот Примислав Димовски, остварија заедничка средба и беа во посета на командата на Единицата за интервентна полиција,

Имено, станува збор за неодамнешна иницијатива од страна на единицата, а која се реализира со заедничка соработка и допринос во обезбедување на простор и снабдување на опрема за тренинг кои ќе бидат со намена и во функција на припадниците на единицата.

Поканата за остварената посета беше со цел искажување на благодарност за дадената поддршка која придонесува за уште поефикасно функционирање и евидентно подобрување на севкупните резултати на Единицата.

Кога се сака, со добра соработка и иницијатива се се може.