Нема план „Б“ за приемот на Македонија во НАТО, порача Генералниот секретар на алијансата Јенс Столтенберг, прашан дали Македонија ја исгуби шансата со оддалечувањето од гласање на уставните измени и се поочигледните предвремени избори.

Столтенберг рече дека 30-та членка на НАТО, македонија може да биде само со договор за името со Грција. Следните чекори зависат од демократските институции на земјата.