Меѓу граѓаните се шири имејл со невисината содржина испратен од лажна адреса, која личи на Министерство за здравство, соопшти министерот Венко Филипче. Тој додаде дека за случајот е известен Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика при Министерството за внатрешни работи и дека тој веќе постапува за овој случај.

❗ Ве молам споделете

Меѓу граѓаните се шири е-маил со невисината содржина испратен од лажна адреса која наликува на Министерство за здравство. Известен е Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика при МВР кој веќе постапува за овој случај., напиша министерот Филипче.

Официјалната имејл-адреса на Министерството е: contact@zdravstvo.gov.mk.

Филипче апелира до граѓаните да не потпаѓаат на оваа манипулација.

„Ширењето лажни информации, особено во овие кризни времиња, е опасно за здравјето и безбедноста на граѓаните и штетно за целото општество“, вели Филипче.