Земјата се наоѓа во исклучително важен период. Високата европски обоена култура е една од вредностите кон кои се стремиме и за кои и оваа влада треба да обезбеди континуитет, изјави премиерот Оливер Спасовски, на денешната прес-конференција.

Тој нагласи дека е потребна сеопфатна акција за сузбивање на говорот на омраза.

-Ние имаме традиција на толеранција и прифаќање на различностите. Да продолжиме во тој дух и да организираме вропски избори, кои доликуваат на една демократска земја која се стреми кон ЕУ. Медиумите се израз на демокфратијата. Институциите се должни да го истражат секој напад врз новинари и да го санкционираат – изјави Спасовски.

Тој рече дека во овој предизборен период е многу битно институциите да продолжат функционираат непречено во функција на стабилноста на земјата. На прашање дали го има истото обезбедување, Спасовски рече дека обезбедувањето е зголемено поради тоа што премина од министерската функција во внатрешни работи на премиерското место. Сепак, додаде, тоа се луѓе што тој ги избрал.

loading...