Ова го откриле авторите на популарната цртана серија по повод месецот на гордоста во Америка.

Сунѓерот Боб осамна на знамето во боите на виножитото, заедно со уште неколку други ликови од серијата на „Никелодеон“ кои припаѓаат на ЛГБТ-заедницата.

Неодамна, првиот официјално ЛГБТ лик беше прикажан во цртаниот филм на „Дизни“, виолетовата полицајка Спектер која има девојка.

Коментарите на корисниците на социјалните мрежи варираат од целосно воодушевување, до триумф затоа што тие долго време се сомневаа во тоа.

Можеби заради епизодата во која Сунѓерот Боб имал бебе со Патрик?

loading...