Денес Volkswagen ги објави првите фотографии од новото Polo GTI потврдувајќи дека неговата светска премиера ќе се одржи кон крајот на јуни.

За новото Polo GTI од Volkswagen, велат дека ќе има поостар дизајн, поголема моќ и подобра динамика од претходникот.

„Некогаш GTI, секогаш GTI – вака љубителите на спортските модели на Volkswagen ја изразуваат својата лојалност со„ волшебните три букви ““, коментира Volkswagen.

Германската компанија вели дека успешната приказна на Polo GTI ќе продолжи со својата нова верзија, повторно потпирајќи се на погонот на предните тркала, динамички модифицираната спортска суспензија и експресивниот дизајн кој се издвојува од останатите.

Сепак, брендот нагласува дека компактниот спортски модел ќе продолжи да нуди исклучителна секојдневна применливост.