Животот ни се случува на нас и на сите луѓе околу нас, но прашање е дали навистина го забележуваме текот и случувањата на истиот? Sidewalk е краток анимиран филм на Селија Булвинкел, што прикажува како изгледа животниот тек на една женска личност, од мало девојче до бабичка.

Како што е и насловен, приказната е прикажана на еден тротоар каде со чекорите на ликот, поминуваат годините и тече животот на еден жена. Погледнете ја анимацијата: