Кларинетистот Илија Ампевски го најави својот 35 јубилеен концерт, кој ќе се одржи на 23 јули во народниот театар во Битола.

“Поради ограничен број на седишта кој сака да присуствува на мојот јубилеен концерт на 23 Јули може да добие бесплатна карта.
Испратете ми ваше име и презиме во порака на ФБ или ampevskiilija@yahoo.com
Ќе ме придружуваат моите извонредни колеги и пријатели со кои големо е задоволството да се музицира.

Вокали
Дамјан Стојановски
Tатијана Стефановска
Eма Јовановска

Mузичари
Мишел Трајковски – хармоника
Дамир Имери- клавијатури
Нико Сребров – клавијатури
Oрце Лазаров – бас гитара
Суат Усеин Цуле – гитара
Eлдин Усеиновски – гитара
Филип Михајлоски – канон
Ратко Даутовски- перкашен
Ристе Плуковски – бубњеви
Далибор Ефтимовски – перкашен
Mихаил Парушев- бубњеви
Хилми Баки- виолина
Jaне Рафаиловски – саксофон
Верувам ќе уживате ” напиша Ампевски на својот ФБ профил.

Во продолжение слушнете едно од последните дела на виртуозот Ампевски со Маестро Мишел Трајковски, по избор на уредникот.