Документарен филм „Недовршена симфонија/Регионална детска филхармонија” на авторката Оливера Милош Тодоровиќ ќе биде промовиран денеска напладне во концертната сала на средното музичко училиште „Илија Николовски-Луј”.

Во филмот учествуваат осумдесет талентирани млади музичари од Македонија, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска и од Словенија.

– Тие ги споија својот талент и посветеност на музиката и овој филм е пример за соработка во регионот. Дали новите генерации го имаат потенцијалот да ги променат стереотипите на нивните родители?, наведува ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј” најавувајќи ја премиерата на филмот.

Досега тој е прикажан во Белград и Загреб каде по проекциите имаше дискусија со учество на познати личности. На денешната дискусија во Скопје ќе учествува актерката Јана Стојановска. Влезот на проекцијата е слободен.