Девојката која што имаше храброст да гo стави на хартија секојдневието на новото живеење, Елена Шалевска го издаде својот прв роман.

“Романот Заробени е уникатно дело продуховено и длабоко психолошко во склад со новото време во кое живееме и во кое светот еволуира. Како автор заземам став за “славење” на женската енергија и баланс во машко женските односи. Дело создавано со љубов речиси две години.” рече Шалевска на својата промоција која се одржа на во вторникот во центарското” Закон” кафе.

Марина Анчевска беше задолжена за промоцијата на романот на Шалевска.

” По прва објава, романот доживеа БУМ а првите читатели се фасцинирани од емоциите и моќната енергија и инспирација која романот им ја буди”, рече Шалевска.