– Напојувањето со електрична енергија без која претходно денеска остана без цела Далмација, постепено почна да функционира, јавуваат хрватските медиуми.

Најдоцна до 15 часот и 30 минути целата територија на Далмација треба да добие струја, пренесе Хина.

Засега делови од Сплит, како и други градови и населени места се приклучени на електричната мрежа.