Поговорката „по утрото се познава денот“ е една од најпознатите.

Но, она што го правите веднаш после будење навистина може да влијае на вашето чувство на среќа, енергија, креативност и продуктивност во текот на целиот ден.

Личниот тренер и нутриционист Моника Меј, ни пренесува 15 здрави утрински навики благодарение на кои ќе се чувствувате подобро, посилно и поодморено.

1. Секое утро будете се во приближно исто време

2. Напијте се чашка топла вода и исфрлете ги токсините од телото

3. Вежбајте јога, направете неколку пози во креветот

4. Отворете го прозорецот за да влезе свеж воздух

5. Избегнувајте телефон и компјутер барем еден час откако ќе се разбудите

6. Јадете неколку зрнца какао

7. Вежбајте и потете се

8. Прошетајте

9. Консумирајте здрав појадок

10. Напијте се кафе

11. Направете дневен распоред на обврски

12. Истуширајте се со ладна вода

13. Шетајте наместо да возите или користете јавен превоз

14. Истегнете се добро

15. Појадокот јадете го со раката која инаку помалку ја употребувате