Најпопуларната социјална мрежа Фејсбук многу брзо ќе нуди опција за креирање на таен профил за запознавање.

Оваа вест ја потврди и основачот на Фејсбук, Марк Цукерберг.

Имено, Цукерберг на последната прес-конференција ја споменал платформата во самиот Фејсбук и рекол дека новата алатка нема да служи само за необврзувачко запознавање, туку и за креирање за вистински врски.

Платформата ќе биде достапна за сите, а на корисниците е да одлучат дали сакаат активно да ја користат или не.

Цукерберг нагласи дека профилот ќе биде заштитен со многу сигурности аспекти.