Во организација на агенцијата „Марили“ вечерва во Скопје ќе се одржи 22. избор на Топ 10 најуспешни менаџерки во Македонија. Годишаниот избор е поддржан од министерката за труд и социјална политика Мила Царовска која ќе биде присутна и ќе им се обрати на лауреатките.

Изборот се прави од жени менаџерки од приватниот сектор. Годинашни добитнички на признанието се Пенка Мукаетова од КонсалтингИнтерГруп, Лидија Таскова-Попова „ЕСП“, Горица Дачевска ПЗУ „Др. Горица Дачевска“, Ирена Јакимовска „Комфи Ангел“, Јана Јанеска-Ристески Центар за современа ликовна уметност, Елена Табаковска „Фармаген“, Слаѓана Стаменкова „Елит Травел“, Александра Аргир од Пивара Скопје, Магдалена Трајковска-Трпевска генерален менаџер во Технолаб и Наташа Стојковска од „Витаминка“.

За да бидат дел од Топ 10-те најуспешни, треба тие да се добро прифатени во својата работна средина и тоа не само од менаџмент тимот, туку и од сите вработени, треба да бидат од различни области и дејности.

Досега се избрани 220 жени за најуспешни менаџерки во земјава. Секоја година се избираат традиционално по 10, а по повод 20 годишнината од организирање на изборот беа избрани 20 најуспеши менаџерки.

Покрај традиционалниот избор на 10-те најуспешни жени менаџерки, „Марили“ годинава по четврти пат го организира и Денот на здравјето.

Генералната менаџерка на „Марили“ Лидија Трипуноска вели дека годинава фокусот ќе биде ставен на тематскиот ден за здравјето и убавината во функција на современата жена насловен како „Дама Да“ кој ќе се одржи на 31-ви овој месец.

На едукативниот ден ќе има предавање, презентации и хуманитарна аукција на слики, а специјална гостинка е српската писателка Јелена Бачиќ Алимпиќ.