Јавниот обвинител Гаврил Бубевски во текот на денешната прес-конференција изјави дека сите инволвирани во убиството на Вања Ѓорчевска и велешанецот Панче Жежовски се идентификувани.

-Извршени се две поврзани кривични дела, грабнување и убиство за кои, во контекстот, следува највисока казна – изјави Бубевски.