Колони возила утрово на станиците за технички преглед во државата, поради налепниците со ознака НМК.

Процедурата на МВР налага возачите со своите автобомили да доаѓаат на станиците за технички преглед, а налепниците да се лепат само од контролорите во станиците и во присуство на припадник на МВР.

Утрово, граѓани се пожалија дека немало налепници на станиците за технички преглед.