ДКСК поднесе пријава против градоначалничката Данела Арсовска за именување на директори.

За пријавата за градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, во врска со именување на директори, беше одлучено да се достави до надлежно постапување на Инспекциски совет бидејќи, како што посочија, од инспекторатот има две спротивни одлуки.

Помеѓу предметите се запреа постапките против Општина Дебар за неизвршување на решение донесено од Државен управен инспекторат, како и постапката за неправилности за работа во Агенција за филм за која посочија дека веќе постапуваат други органи.