Ова е веќе трета огромна змија на територијата на општина Аеродром за која жителите сведочат. Тревниците во парковите сѐ уште се неискосени, општината е претворена во змијарник, а Тимчо и ДПМНЕ си тераат кампања безгрижно, реагираат од Левицата.

Според нив, катастрофата за општина Аеродром со име Тимчо, како што велат, поради негрижата ги става во опасност животите на децата на жителите на Аеродром.

„Веќе трета година од неговиот мандат се повторуваат истите грешки и негрижа за зелените површини во урбаниот дел од општината, при што општината е претворена во змијарник, а огромни змии почнаа да никнуваат како печурки“, истакнуваат од оваа партија.

Апелираат идниот министер за надворешни во најава Тимчо Муцунск, како што велат, да се свести и да почне да се грижи за општината барем во последните неколку месеци од неговиот нецелосен мандат.

„Полош градоначалник нашата општина нема видено до сега за жал. Се надеваме дека жителите конечно ќе се свестат и на наредните избори ќе ги казнат двете узурпаторски и криминални партии ДПМНЕ и СДС и ќе изберат градоначалник кој навистина си ја сака општината и е спремен да се грижи за сите жители на Општина Аеродром“, се нагласува во реакцијата на Левица.