Легален и легитимен претседател на партијата Алијанса за Албанците е Арбен Таравари“, рече Меџити вечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 коментирајќи за тоа „чија е партијата“.

Тој додава дека важно е со кого е народот.

На крајот на краиштата не е битно на кого судот ќе го додели печатот, туку со кого е народот, кој ја има поддршката. Во Македонија имате партии, претседатели со печати позади кои нема гласачи, поддршката од народот е битна тука“, додаде Меџити