За време на водењето љубов, паровите често ја избираат мисионерската поза, но голем број од нив, особено оние во подолги врски, си даваат слобода понекогаш да го променат стилот во сексот и на тој начин да експериментираат до каде им оди фантазијата.

Има и такви парови кои при првиот интимен однос одат во екстреми, со ризик другата страна да го одбие нивниот предлог, но не секогаш мора да биде така.

Постојат две пози за кои повеќето жени јавно сакаат да зборуваат сè најлошо, а всушност потајно ги обожаваат.

1. Поза одзади („doggy style“)

Познатата поза „doggy style“, која во многу врски е главна тема на расправии, бидејќи жените често се жалат дека за време на неа се чувствуваат понижено и не уживаат во акробации.

Сепак, истражувањата на многу машко-женски портали покажале дека повеќе од 70% од жените никогаш не би признале дека всушност многу им се допаѓа оваа поза, не само затоа што ги „пали“ партнерот да биде зад нив, туку и затоа што пенетрацијата е целосна и сите сетила им се доведени до највисокото ниво.

Да не ги споменуваме оргазмите кои речиси најчесто се доживуваат во оваа поза.

2. Поза „69“

На многу мажи им се потребни месеци, па дури и години за да ги убедат своите девојки или сопруги на целисходноста на позата „69“.

Иако извесен број жени гласно протестираат против практикувањето на обостраниот орален секс, истражувањето покажало дека неверојатно голем број жени, дури 73%, уживаат во „69“, под услов меѓусебната хигиена да биде на оптимално ниво.

Од друга страна, постојат одредени секс пози кои на жените навистина не им се допаѓаат, како, на пример, онаа под туш – која мажите особено ги возбудува.