Командатот на специјалната едница на полцијата “Тигар” , Ивица Бишевски го прекрши законот за полиција со носење на партиски обележја во кругот на МВР. Анонимен читател на НОВА испратил фотографија сликана денска во кругот на МВР во која се гледа како Бишевски се шета со заштитна маска во боите на полтичката партија ВМРО ДПМНЕ.

Оваа иста маска можеше да се види на за време на изборната кампања како ја носат членови и симпатизери на опозициската ВМРО ДПМНЕ. Законот за полиција експлицитно одредува дека припадницте на МВР не смеаат во простории на МВР да промовираат партикси обележја.

Прочитајте повеќе на НОВА.