Новиот поглавар на Исламската верска заедница, Шаќир Фетаху, е позитивен на коронавирусот.

Фетаху преку „Фејсбук“ информира дека состојбаата му е добра.

„Грижејќи се за моето семејство, моите соработници, како и за сите верници и граѓани, решив да направам тест на Ковид-19. За жал, тој излезе позитивен. Во моментот сè е нормално и немам никакви проблеми, ниту симптоми. Јас се придржувам кон прецизните медицински препораки и сум во домашна изолација. Таква е одлуката на Алах. Апелирам до сите граѓани да бидат внимателни и да се придржуваат кон препораките на надлежните органи“, напиша Фетаху на својата фејсбук-страница.

ИВЗ вчера соопшти дека поради коронавирусот, нема да се одржи традиционалната манифестација по повод Курбан-бајрам.