“Наставниците не умеат да ја решат оваа задача, Вања.

Прости ни, не можеме, не знаеме како да се поздравиме…

Нека ти биде светол патот кон вечноста! Твојата насмевка и искрена душа засекогаш ќе останат во нашите срца.

Со неизмерна болка и љубов, твоите наставници и соученици, најмила Вања!”, напишаа наставниците од училиштето Песталоци во кое убиената Вања посетувала настава.