asd

Поради жештините затворени четири нуклеарни реактори во Франција

3

Француската електродистрибуција привремено стопираше четири нуклеарни реактори за производство на електрична енергија поради високите температури и топлотниот бран што ја зафати Европа.

Од четвртокот е стопирана работата на два реактора, а од денес не функционираат ни двата ректора од нуклеарната централа Фесенхајм на истокот од Франција.