Само со ЕУ е можна реална и суштинска промена во нашето општество.

На Македонија ѝ е потребно национално единство за интеграција во ЕУ, а не за за мораториум.

ДПМНЕ и Мицкоски зборуваат за македонско единство за мораториуми, но се повеќе луѓе сфаќаат дека единствен мораториум во главата на Мицкоски е мораториумот за интеграција на државата во ЕУ.

Мицкоски е против ЕУ, како што го блокираше изминативе две години, Мицкоски е спремен да го одложува членството во ЕУ, исто како што правеше неговиот ментор Груевски.

Изборот пред граѓаните на овие избори се Мицкоски, Силјановска и ДПМНЕ со мораториум за ЕУ, а другата опција се СДСМ, Димитар Ковачевски и Стево Пендаровски, кои нема да се откажат од европската иднина.

 

Соопштение на СДСМ