Трговскиот центар Ист Гејт Мол денеска беше евакуиран, откако претходно се вклучиле противпожарните аларми.

Од МВР за МИА информрираат дека станува збор за запалено возило „рено лагуна“ во подземниот паркинг на трговскиот и дека пожарот е изгаснат од страна на обезбедувањето.