Денеска го одржав последниот колегиум за овој мандат во Министерството за внатрешни работи. Ви благодарам за сѐ што направивте за МВР и за државата.

Вашата поддршка и соработка се крајно ценети и клучни за успешното функционирање на нашето Министерство и гарантирање на безбедноста на сите граѓани. Секоја успешно реализирана акција, секој решен предизвик и секој напор за подобрување на условите и процесите во Министерството за внатрешни работи се директен резултат на вашата ангажираност и посветеност.

Заедно, ние изградиме посилно и поефикасно Министерство, во служба на граѓаните и нивната безбедност.

Вашата посветеност, експертиза и професионална поставеност се пример за сите нас и се основа за подобра иднина на нашата земја.

На крај, сакам да ви посакам продолжен успех во вашата работа и да ви се заблагодарам уште еднаш за сè што правите. Вие сте вистински стожер на Министерството за внатрешни работи и на Република Северна Македонија.