По повод Денот на Европа, Секретаријатот за европски прашања го организира традиционалниот „Појадок со ЕУ“.

На настанот се поканети да учествуваат амбасадорите на земјите – членки на ЕУ, поранешните вицепремиери за европски прашања, на кои ќе им се обратат вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи и амбасадорот на Еу во Македонија Самуел Жбогар.