СДСМ е и ќе остане голема партија и кога губи и кога добива. Партијата е наше второ семјество и секој од нас на одреден начин се вложил во неа“ рече Митко Трајчулески, организациониот секретар на СДСМ на митнигот во Крушево.

Тој додаде дека имаме обврска спрема иднинте генерации да се сочува иднината на СДСМ.

„Нема вечни победници, ниту вечни поразени. Тешко е, но наша должност е повторно да сае исправиме и да се избориме“ рече Трајчулески.

Тој додадедека нема откажување и дека треба борба за нова енергија, за прогресивни политики и вредности.

„Како што нашите крушевчани не се откажаа од борбата и вербата кога беше најтешко, така и ние ветуваме дека нема да се откажеме од нашата иднина“ рече Трајчуелски.