Љупчо Палевски-Палчо, кој се сомничи за киднапирање и реализација на убиството на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски е фатен, дознава Револуционер.

Палевски е задржан во Турција по распишаната меѓународна потерница

Според досегашните информации  движењето на Палевски е која е Македонија-Србија-Бугарија.

МВР закажа прес-конференција за во 22-30 часот.