Кандидатот на СДСМ и носител во изборна единица 4, Д-р Венко Филипче, денес ја посети Струмица каде оствари низа средби со граѓаните. Филипче ги посети пазарите во градот и разговараше со струмичани за изборите и предизвиците со кои се соочуваат.

„Од разговорите гледам голем ентузијазам и очекувам убедлива победа на Стево Пендарвоски во првиот круг, а потоа и во вториот, како и на парламентарните избори“ – истакна Филипче.

Филипче рече дека енергијата во градот е одлична, а граѓаните даваат поддршка за напредните политики. Тој истакна дека Пендарвоски е човек кој не ги дели граѓаните, кој многу пати во својот мандат ја посетил Струмица и директно се сретнувал со граѓаните.

„Како што одминува кампањата, поддршката за Стево Пендаровски очигледно расте. Тој доминира во јавноста додека неговата против кандидатка речиси никаде да ја нема. Загрижувачки е што нејзината кампања целосно ја води ВМРО-ДПМНЕ. Очигледно е дека доколку таа биде избрана за претседател ќе биде целосно под контрола на Мицкоски. Ова воопшто не е здраво за демократијата во земјата и значи ништење на финкцијата претседател. Вакво искуство имавме со претходните претседатели поддржани од ВМРО-ДПМНЕ и тоа сите знаат дека не е добро за држават“ – истакна Филипче.