Лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, Христијан Мицкоски и Али Ахмети денеска се сретнаа во седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, каде што разговарале за актуелната политичка ситуација.

Али Ахмети истакна дека ова не било средба за договорање за Законот за употреба на јазиците.

– Му го честитав изборот на Мицкоски и на конструктивен начин разменивме мислења, рече Ахмети и додаде дека комуникацијата треба да продолжи и во иднина за напредокот на државата.

Ахмети изјави дека во интерес на двете партии е стабилност на земјата и напредок во имплементирање на реформите.