„Маме ти ебам копиле фашистичко, за тебе само куршум во чело“ е постот на Драги Василевски наменет за министерот Благој Бочварски поради кој е повикан во полициска станица.

Закана по живот и говор на омраза се дела казниви со закон. Овој очигледен повик на линч е казнив во секоја нормална држава, но порталите на ВМРО-ДПМНЕ застанаа во поддршка на Василевски. На социјалните мрежи се повеќе луѓе коментираат дека ова не треба да чуди од партија која тепаше пратеници и новинари и десет години ги тероризираше граѓаните преку вакви насилници.