Околку пладнe на Бит пазар, според сведочења на очевидци, избил инциден кога полицијата се судрила со поголема група на граѓани. Како што јавија и дел од домашните медиуми, најверојатно станува збор за дивите тезгаџии кои продаваат околу пазарот, а кои полицијата сакала да ги отстрани утрово.

Во моментов, улицата кај пазарот е целосно блокирана, а голем број на граѓани се излезени на коловозните ленти каде не може да мине ниту едно возило.

За сега нема официјални информации за инцидентот и блокадата, а подетални информации од МВР се очекуваат подоцна.