Вуко Борзан и Келце е само измислица на полските медиуми. Левиот бекна Вардар за едниствениот спортски весник кај нас „Македонски спорт“ излезе со демант. Црногорскиот репрезентативец останува во Скопје, а со „црвено-црните“ има договор до 2021 година.

„Имам договор со Вардар до 2021 година и со никого не сум преговарал, ниту некој ме контактирал за што и како понатаму во кариерата. Не знаев дека сум потпишал за Келце“, изненадено и на шега искоментира за „Македонски спорт”, Вуко Борозан.