Предмалку министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски на својата фан страна ги објави успешните проекти кои ги реализира заедно со својот тим.

МВР за граѓаните, опремена полиција, безбедни граѓани, отворен кабинет се дел од успешно реализираните кампањи.

МВР за граѓаните 2017-2023, Факти стои во објавениот текст на Спасовски. 

Реформи

Департизација,
Деполитизација,
Професионализација

Обврска за пријавување имот/интереси

35% покачени плати

Униформи и опрема

Транспарентност

Доверба

80 реконструирани објекти, 3 нови градби

Дигитализација на процесите на МВР

Намален криминалитет

Зголемена откривачка функција на полицијата

Најбезбедна земја на Западен Балкан

Што и како ќе следи останува да ги видиме Фактите, што сработил Спасовски со својот тим.