На скопскиот аеродром заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи, во улога на Национален координатор на странска помош во земјава, заедно со министерот за здравство, Венко Филипче, во присуство на Хамад Јасим Ал- Махмуд, вршител на должност амбасадор на Катар во земјава, ќе ја пречекаат донацијата – помош за справување со Ковид-19 од Катар.

Донацијата со карго авион на катарската авио компанија (Qatar Airways) се очекува да пристигне во 14:55 часот.