Ноќеска половина час по полноќ Е.К. (40) од Скопје пријавил дека на 07.05.2017 година во 20:00 часот од домот во непознат правец се оддалечила неговата 16-годишна ќерка.

Во Полициската станица Гази Баба, од Јавната установа „Ранка Милановиќ“ вчера околу 17:30 часот било пријавено дека на 6-ти мај 2018 година 12-годишен штитеник од установата самоволно се оддалечил во непознат правец и не се вратил.

На 7-ми мај во 15:00 часот во Полициската станица Бит Пазар, И.А. (53) од Скопје пријавил дека на 5 мај 2018 година од домот во непознат правец се оддалечил неговиот 10-годишен син.

Полицијата презема мерки за пронаоѓање на трите деца.