Ќе се обидеме да најдеме решение за спорот со името, ова е вин-вин ситуација. Очекуваме разговорите да продолжат, треба да се даде шанса на Илинденска Македонија.

Ова го истакна денеска премиерот Заев по ослободителната пресуда за Поткуп.

Состанок во Њујорк беше претходно закажан и ние само го потврдивме. Прифативме промена на Уставот затоа што е решение кое го сочувува нашето достоинство, а ги исполнува и нивните услови, рече Заев.