Македонскиот претседател, Ѓорге Иванов денеска ќе оставри средба со неговиот бугарски колега, Румен Радев во Дојран.

Иванов на покана на бугарскиот претседател, ќе ја посети Бугарија во јуни.

Претходно двајцата се сретнаа во февруари во Македонија, од каде порачаа дека двете земји имаат континуиран политички дијалог и билатерални односи што се карактеризираат со традиционално пријателство.