Пред два дена И.С.(44) од Прилеп пријавил во полицијата дека бил измамен К.Б. Според оштетениот, во март лани двајцата се договориле К.Б. да изведува занаетчиски работи во зградата во изградба во Прилеп, што била инвестиција на И.С.

Тој му ја дал Веспата на К.Б. за аванс. Од тој момент до пријавувањето К.Б. не ја завршил договорената работа и не ја вратил Веспата.