Во текот на ноќта расчистени разбојништва и тешки кражби, инспекторите на МВР не мируваат.

При претрес во домот на лицата С.Ј и. Т.Ј. пронајдени се украдени предмети, на лицата им е одредена мерка притвор.

Исто така расчистен е и тешка кражба во Центар во која што била причинета штета од 135.000 денари.

Во друг случај МВР успеа да пронајде украден мотор и да го врати на сопственикот.