Асоцијација Мисла во соработка со „Солвео“ изработија видео кое има за цел да ја информира јавноста за проблематиката на менталното здравје и да се подигне свеста кај јавноста за потребите, предизвиците и проблемите на лицата со ментални болести и рушење на стигмата кон нив.

Видеото е дел од нивната кампања насочена кон овозможување достоинствен живот и социјална правда за лицата со ментални болести.

И јас имам предизвик….

Драги пријатели и поддржувачи,Погледајте го видео спотот кој за потребите на Асоцијација Мисла го изработија нашите партнери од Солвео. Видеото е дел од нашата кампања за информирање на јавноста насочена кон овозможување достоинствен живот и социјална правда за лицата со ментални болести, а намената на видеото е да се информираат граѓаните за проблематиката на менталното здравје и да се подигне свеста кај јавноста за потребите, предизвиците и проблемите на лицата со ментални болести и рушење на стигмата кон нив.#ијасимампредизвикСподелете, лајкувајте, коментирајте….

Posted by Асоцијација MИСЛА – Association MISLA on Monday, March 26, 2018