Во Кина во петокот, од страна на судските власти, му беше пресудена смртна казна на 54-годишниот таканаречен „кинески Џек Мевосек“, кој беше обвинет за силување и убиство на 11 жени и девојчиња во период од 14 години, пренесува кинеската државна телевизија.

Гау Ченгјонг (45) е осуден поради повеќекратни убиства, силувања, грабежи, пренесе програмата на англиски јазик на кинеската државна телевизија.

Ченгјонг го признал убиството на 11 жени во периодот од 1988 до 2002 година во северозападниот дел на Кина. Најмладата жртва имала осум години.

Гау Ченгјонг е уапсен во август 2016 година во неговата продавница, со што се стави крај на 28-годишната потрага.